Creatief en georganiseerd? Het kan!

Afgelopen week heb ik niets gemaakt, wat heel vreemd is voor mij want ik ben heel productief.

Dat wil niet zeggen dat ik niets gedaan heb hoor. Ik heb mijn werkkamer eens flink opgeruimd en gereorganiseerd. (uiteraard ondertussen ook alles weer eens stofvrij proberen te maken, wat eigenlijk onbegonnen werk is in een werkkamer waar je altijd met stof bezig bent)

Dat reorganiseren was echt wel nodig omdat ik ook afgelopen week heel wat borduurwerken op heb kunnen halen bij meerdere mensen naar aanleiding van mijn oproep op Facebook. Om goed te kunnen zien wat ik nu heb was het echt nodig om het eens goed uit te zoeken. Volledig geborduurde werken scheiden van gedeeltelijk geborduurd en daarna uitzoeken op onderwerp. Dus de geborduurde meesters (Vermeer, Rembrandt, etc) apart, landschappen en dieren. Dan zijn er nog de zwart op wit geborduurde werken en de kinderlijke werkjes.

Tijdens het uitzoeken heb ik me weer vergaapt aan het werk wat erin zit en de details. Niet alle borduurwerken zijn in kruissteek geborduurd, soms is alleen een schuine steek gebruikt zoals hierboven en bij het borduurwerk op de startfoto is weer heel andere techniek gebruikt. Vaak is er borduurzijde of DMC-garen gebruikt en soms wol. Heel af en toe is er zelfs glittergaren gebruikt!

En dan heb ik het nog niet eens over de afbeeldingen! Er zitten zulke mooie bij. Ik kom regelmatig dezelfde afbeeldingen tegen maar ieder borduurwerk ziet er toch weer anders uit. Dat kun je zien en lezen in een eerdere blog die ik geschreven heb, die vind je hier.

Toch word ik iedere keer nog verrast, want zeg nou zelf, deze eenhoorn is toch geweldig!

Weliswaar niet volledig geborduurd maar er is wel goud- en zilverkleurig garen gebruikt. Deze zou perfect zijn op de achterkant van een jasje/colbertje. Ik kan het al helemaal voor me zien. Zo kwam ik er bij het uitzoeken en reorganiseren achter dat ik veel borduurwerken heb met een Hollands thema, geweldig voor een kort jasje! Interesse? Laat het me weten.

Niet alle borduurwerken waren helemaal klaar, dus die maak ik zelf nog af. Gelukkig heb ik een ladekastje vol met borduurgaren, ook allemaal uit de kringloopwinkel dus dat komt wel goed. Ik kan toch niet stil zitten, ook niet ‘s avonds op de bank. Dan pak ik er in dit geval gewoon een borduurwerk bij.

Er gaat zo’n kreet rond op internet over creatief en rommelig zijn, ik kan niet meer precies op de exacte woorden komen maar voor mij werkt dat niet helemaal, anders zou ik niets meer kunnen vinden. Reorganiseren kost tijd maar het heeft me ook weer veel ideeën gegeven, daar kan ik weer een tijdje mee voort.

En mijn borduurwerken? Die hangen nu netjes op een rek zodat ik weet wat ik op voorraad heb. Wel zo makkelijk als ik samen met een klant borduurwerken ga uitzoeken voor een jas.

Die bakjes onderop? Dat zijn kleine borduurwerkjes die goed gebruikt kunnen worden als opvulling wanneer blijkt dat het uitgekozen borduurwerk niet groot genoeg is voor het patroondeel van de jas waar we ‘m voor uitgekozen hebben.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *