Een jas met uitzicht….

Wat een succes is mijn jas van borduurwerken! Iedere keer dat ik ‘m draag krijg ik er reacties op en via diverse kanalen krijg ik vragen over mijn jas. Zo leuk! En dat daar meerdere opdrachten uitkomen is natuurlijk geweldig. Hierbij dus weer een blog over een geborduurde jas.

Deze dame ontwerpt tuinen dus er moesten veel borduurwerken in komen die met de natuur te maken hebben. Gelukkig had ik genoeg borduurwerken met landschappen en bloemen op voorraad dus dat was geen probleem, het was alleen weer een puzzel om de borduurwerken op een mooie manier te verwerken zodat de afbeeldingen toch herkenbaar bleven.

De klant had 2 landschappen uitgekozen die heel breder waren als hoog. Door patroondelen aan elkaar te kunnen verbinden kon ik het oplossen. Daardoor heeft de jas een naad minder en zit de zijnaad meer naar de voorkant en blijft de afbeelding mooi zichtbaar. Dat kun je goed zien op de foto’s.

Als ik uitgepuzzeld ben en diverse borduurwerken aan elkaar heb genaaid en de naden heb af gelocked  kan ik de patroondelen uit de borduurwerken knippen.

Dan lock ik als eerste alle patroondelen af zodat het allemaal niet meer kan gaan rafelen. Dat is bij borduurwerken wel belangrijk want het maakt het in elkaar stikken iets makkelijker. Door de dikte van de borduurwerken is niet iedere naaimachine geschikt om dit te naaien. Gelukkig heb ik een vrij zware machine aangeschaft die dit wel aan kan. Soms moet je door 4 tot 6 lagen borduurwerk naaien en dat is best lastig. Daardoor kan een siernaadje soms net even wat minder strak en recht genaaid zijn als met een dunnere stof. Dat is niet anders en maakt de jas nog iets unieker! 😁

De keuze van de voering en de knopen is soms wat lastig op voorhand en kan ook wat later zodat de klant al een deel van het eindresultaat kan zien. In dit geval was keuze voor de voering snel gemaakt, petrol-groene taftzijde maar de knopen was wat lastiger.

Door een aantal opties voor de knopen op de jas te leggen werd de keuze al iets makkelijker. Het werden de grote groene knopen.

Wat vind jij van het het eindresultaat? De klant is er heel blij mee en dat is waar ik het voor doe!

Heb jij ook interesse in een jas van borduurwerken? Dat kan, ook een ander model is mogelijk. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Stuur me dan een mailtje! Samen komen er wel uit.

1 antwoord
 1. Marianne Greiner
  Marianne Greiner zegt:

  Wat ben ik blij met mijn kunstzinnige jas! Esther Is een leerlinge van mij in de dansschool Sizzling Salsa en via facebook volg ik al haar kunstzinnige en creatieve uitingen. Toen ik een foto van haar eigen jas van borduurwerken zag. was ik gelijk verkocht! Dat wilde ik ook!
  De jas is letterlijk en figuurlijk een plaatje. Niemand heeft zoiets, geheel uniek. Ik loop rond met bloemstukken en landschappen en alles is mooi op kleur afgstemd, inclusief voering en knopen. Esther gigantisch bedankt en blijf ons inspireren!
  Marianne Greiner
  tuinontwerper en dansschool eigenaar

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *