KLEDING VAN BORDUURWERKEN

Nooit had ik verwacht dat ik zulke leuke en enthousiaste reacties zou krijgen over de jas die ik maakte van borduurwerken! Een jas die ik in eerste instantie gemaakt heb om zelf een soort lopende reclamezuil te zijn voor mijn bedrijf. En blijkbaar werkt het want ik heb er inmiddels meerdere op aanvraag gemaakt en allemaal zijn ze uniek.

Heb je zelf een of meerdere borduurwerken? Misschien heb je wel het borduurwerk dat vroeger bij oma aan de wand hing wat je erin verwerkt wilt hebben? Dat kan! Heb je geen borduurwerken? Ook geen probleem want ik heb een vrij grote voorraad borduurwerken waar je uit kunt kiezen.
Waar ik die vandaan haal? Overal, bij de kringloop, via Marktplaats of via Facebookpagina’s maar ook mensen uit mijn vrienden- en kennissenkring zoeken inmiddels voor me.

De modellen van de jassen zijn vrij standaard. Waarom? Omdat dit soort modellen iedereen staat en omdat de borduurwerken bij deze modellen het mooist uitkomen. Maar je kunt evengoed zelf nog wat dingen bepalen, de lengte van de jas, de wijdte van de arminzet, de knopen en het aantal. En uiteindelijk zien alle jassen er toch heel anders uit omdat er allemaal andere borduurwerken in gebruikt zijn, je zoekt zelf uit welke, geheel geborduurde borduurwerken je in de jas wilt hebben. Je krijgt dus echt een unieke jas.

Je kunt ook kiezen voor een zomerjack, een kort model met een rits. Dit model heb ik gemaakt met borduurwerken die niet volledig geborduurd zijn. Daardoor is het jack minder dik en minder warm en is het dus meer een zomermodel. En voor dit jack gelden dezelfde dingen als de jassen, het model staat vast maar je kunt nog veel dingen zelf bepalen.

Wat kost zo’n jas of jack? Die vraag krijg ik regelmatig maar daar kan ik niet direct een antwoord op geven omdat het ook ligt aan de borduurwerken die je kiest. Grotere of kleinere? Heb je zelf of niet? Hoeveel borduurwerken gebruik ik in jouw jas? Al die dingen spelen mee in de prijs van de jas. Een richtprijs kan ik dus niet geven omdat het maatwerk is.

Uiteraard kun je ook andere kledingstukken van borduurwerk laten maken, denk aan een rok of een jurk. Zelfs sneakers kunnen!

Heb je interesse, neem dan contact met me op.

Hieronder een slideshow van kledingstukken die ik al gemaakt heb van borduurwerken. Voor meer foto’s zie ook mijn blog op deze site.