Geweldige kringloop-vondst!

Ik hou van snuffelen in kringloopwinkels, kan ook geen kringloopwinkel voorbij lopen zonder er even binnen te gaan, zeker niet als het ook nog een van mijn favoriete kringloopwinkels is. En daar stond dit setje, een stoel en een voetenbankje, zo leuk maar ook zo vies. Dat was waarschijnlijk ook de reden waarom het er nog stond. Ik kon zien dat de vorige eigenaar al eens geprobeerd had om de stoel op te knappen maar dat was niet gelukt, zo’n ronding in de zitting is ook lastig om mooi strak te krijgen. De mensen van de kringloop hadden die poging al verwijderd maar wat restanten zag ik nog wel zitten.

Er was al direct interesse voor dit setje als ik het opnieuw zou bekleden maar uiteindelijk haakten ze af op de financiële kant. Het blijkt dus dat veel mensen geen idee hebben hoeveel tijd het kost om een stoel opnieuw te bekleden. Maar dat is een onderwerp voor een andere keer.

Dit setje heeft wat weg van de Orange Slice van Artifort maar dat is deze niet. Van welk merk het wel is weet ik niet, dat stond er niet (meer) op. Ik wilde graag een zelfde soort stof gebruiken wat er op de Orange Slice ook zit, een wollen stof in een platbinding maar dan de keuze voor de kleur. De eerder geïnteresseerden wilden graag roze en dat leek me wel een strak plan. Al was het vinden van een mooie sprekende roze stof nog wat lastig omdat de keuze in roze stoffen wat beperkt is, het is een kleur die niet vaak gekozen wordt. Wat vinden jullie van de gekozen kleur? Ik moest er wel bij zeggen dat de kleur heel moeilijk te vangen is op de foto want het is in het echt veel rozer als op de foto, daar vind ik ‘m meer naar de paarse kant toe nijgen terwijl dat het echt niet zo is.

 

Het stofferen zelf was leuk om te doen, ook heel leerzaam vanwege de gekromde zittingen en de rugleuning had een extra leermoment, dat gat in het midden. Ik wilde heel graag de stof voor de rugleuning uit één stuk doen maar dat lukte niet vanwege de mate van rek die er in de stof zit. Uiteindelijk zit er dus in de rugleuning een naad maar die heb ik geprobeerd zo onzichtbaar mogelijk te verwerken.

Al met al vind ik het resultaat geslaagd en mocht je interesse hebben, het setje is te koop! Hij staat in de webshop. Voor verdere vragen of proef zitten kun je me uiteraard mailen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *