Koninklijk zitten

Ja, weer een blog over een stoel! Deze oorfauteuil stond al een tijdje in mijn huiskamer, ook zo’n Marktplaats koopje. De stoel zat lekker, zag er leuk uit en paste ook goed in het interieur dus opzich geen haast om het te veranderen.

 

Stof zag er nog mooi uit, niet versleten en de stoel leek niet doorgezakt maar na verloop van tijd vond ik af en toe spijkertjes onder de stoel dus toch maar eens op onderzoek gegaan om te zien waar die vandaan kwamen. Het waren de spijkertjes waar de singels mee vast waren gezet. En als die loslaten dan zak je er door en zit je op een gegeven moment op de vloer dus de stoel moest uit elkaar want vanaf de onderkant kwam ik er niet bij. Dat betekent dat ik de hele stoel moet slopen en opnieuw moet opbouwen, best een flinke klus. En omdat het mijn eigen stoel is moet dat tussen het gewone werk door. Aan de andere kant is het ook een mooi project om te laten zien wat ik allemaal kan.

Eerst al de siernagels er maar eens uithalen en dat waren er nogal wat. Ik had verwacht dat het strips waren maar het waren allemaal losse nagels, dat dienblad naast de stoel was helemaal vol toen ik alles eruit gehaald had!

Toen de rest van de stoel slopen, best een klus bij een oude stoel omdat ik ‘m weer op dezelfde manier wilde opbouwen moest het ook met beleid gebeuren. Ach, ik hou van uitdagingen!

Dat valt tegen hè, stelt weinig voor zo’n stoelframe. Het is wel de basis en dan kun je weer opbouwen, singelen, veren bevestigen en vullen voor je het werk kan doen wat het uiterlijk bepaalt; de stof aanbrengen. En ik dit geval was ik tegen een rol koninklijk blauwe fluweel aangelopen. Precies wat de stoel nodig had. Die stof samen met de mat zilveren nagelstrips maken de oorfauteuil een blikvanger in de kamer!

Ik ben blij dat deze flinke klus geklaard is en ik moet zeggen dat ik trots ben op het resultaat, zeker gezien alle dingen waar ik tijdens het werk tegen aan liep. En de fauteuil, die heb ik gelijk goed ingezeten om naar het winterse tafereel, die de sneeuwstorm veroorzaakte, te kijken.

 

1 antwoord
  1. Hoogeland Dick en Tilly
    Hoogeland Dick en Tilly zegt:

    Vakwerk hoor, heb zelf een oude stoel die ik jaren geleden zelf bekleed heb met leer van onze bankstel is aardig gelukt maar een ervaren stoelbekleder ben ik niet.! Deze stoel heeft een mooie vorm en ik ben er aan gehecht maar is toe aan een opknapbeurt. Ik weet niet wat het ons gaat kosten maar ik weet dat het arbeidsintensief is. Via onze dochter Miriam aan jou site gekomen. We willen weten wat deze stoel opknappen kost, volgens Miriam werk je ook met stoffen wie weet misschien is het wat voor ons!
    Mvg Dick

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *