De kracht van de media…… deel zoveel

Ik blijf me verbazen over de kracht van de media, ook op de langere termijn. Vorig jaar stond ik met een stukje in de krant en daar kreeg heel veel leuke reacties op en er kwamen ook een aantal mooie opdrachten uit. Geweldig dus maar toen werd het stil op dat front.

Tot een tijdje terug, toen kreeg ik in eens een mailtje van een dame die vroeg of ik interesse had in een clubfauteuil van haar. De stof die erop zat was heel apart en ze dacht dat ik er wel wat mee kon. Alleen was de stof op diverse plaatsen versleten en zij en haar man hadden inmiddels een andere stoel gekocht maar om deze naar de kringloop te brengen dat vond ze lastig. Ze had mijn stukje in de krant gelezen en bewaard en ze dacht dat ik er wel weer wat moois van kon maken. Ik mocht de stoel gratis ophalen.

Nu krijg ik wel vaker spullen aangeboden omdat mensen denken dat ik er nog wel wat mee kan maar ik ben de laatste tijd wel kritischer geworden. De kwaliteit van de spullen moeten nog wel goed zijn, ik moet het nog wel kunnen gebruiken dus geen houtrot in het hout, stof moet niet gaan scheuren als er wat kracht op gezet word etc.

Een afspraak gemaakt om te komen kijken en toen ik de stoel zag wist ik dat ik er wel wat mee kon. De stof is geweldig, heel apart met al die vouwen maar op diverse plekken echt versleten dus niet weer te gebruiken op die stoel.

De conditie van de stoel was goed, niet doorgezakt, en je kon zien dat de stoel altijd met liefde was behandeld. Met deze stoel kon ik wat, dat zag ik direct. Het echtpaar had de stoel ooit op de woonbeurs gekocht en ze had zelfs een stukje uit een tijdschrift over de stoel bewaard, zo leuk. Die kreeg ik ook mee.

Geweldig toch? Ik hou hiervan. Mensen die niet graag spullen weggooien maar ze een tweede leven gunnen ook al kunnen ze dat zelf niet. Dat ze nadenken hoe ze hun ecologische voetprint klein kunnen houden. Er word al zoveel onnodig weggegooid. Zo zonde. Ik ben heel blij dat er kringloopwinkels zijn en dat het ook geen schande is om er te kopen. Ik vind er zoveel juweeltjes. Niet alleen zoek ik in de kringloop naar borduurwerken voor mijn jassen maar ik kijk ook of ik er nog mooie meubels vind om op te knappen. En ondertussen vind ik er vaak ook nog wat leuke spulletjes voor mezelf, een vaasje, een jurkje, een lamp, serviesgoed of een boek. Ik koop niet vaak meer iets nieuws, ik vind het juist een sport om leuke, aparte dingen in de kringloop of op een rommelmarkt te vinden. Ik hou van hergebruik en recycle en upcycle graag.

En jij? Ben jij bezig met het milieu en je ecologische voetafdruk? Wat doe jij om die klein te houden? Ben jij er bewust mee bezig of boeit het je niet veel?

Benieuwd wat ik uiteindelijk met de stoel gedaan heb? Dat vertel ik in een nieuwe blog.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *