Zo trots als een pauw!

Hallo!

Ik heb besloten dat ik in mijn blogs ga laten zien wat ik in opdracht gemaakt heb en daarin laat ik ook zien hoe het eindproduct tot stand is gekomen en hoe en waarom ik het zo gemaakt heb zodat jullie kunnen zien wat ik allemaal doe en kan.

Daarbij begin ik direct met een van mijn eerste opdrachten, het opnieuw stofferen van twee stoelen. De eigenaresse had ze al jaren bij haar in de zaak staan maar niemand ging er op zitten, wat niet zo gek bleek te zijn. Dat kwam pas goed aan het licht bij het strippen van de zittingen. Daar heb ik twee filmpjes van gemaakt om jullie een beeld te geven waarom je echt niet lekker op de stoel kon zitten:

https://youtu.be/OEk-en7q1SQ

https://youtu.be/ybQHKkzwjV8

Het was even werk om de zittingen helemaal te ontdoen van alles wat er niet meer op hoefde of hoorde. De singelbanden die erop zaten hadden al totaal geen functie meer zoals je kunt zien op de foto hieronder.

Nu alles eraf is kan het opbouwen beginnen. Eerst een laag nieuw schuimrubber erop en dat netjes vastzetten. Daarna de stof, het moest turquoise/blauw worden en na wat spitten in mijn uitgebreide voorraad stoffen heb ik een aantal opties aangedragen.   Uiteindelijk kwamen we uit op deze mooie blauwe gobelinstof met een pauwenmotief.

 

Na uitgetest te hebben of en hoe de pauwen mooi op de zittingen uitkwamen heb ik ze er strak omheen vast gezet en alles netjes afgewerkt. Ik was al zeer content met het resultaat maar uiteraard moesten ze wel in de stoel zelf terug om het echte eindresultaat te kunnen zien. (Sorry voor de wat wazige foto, ‘s avonds is het licht zo slecht)

Taddaaa! Het totaalplaatje ziet er goed uit al zeg ik zelf en de eigenaresse van de stoelen is er erg blij mee en dat is natuurlijk het belangrijkste! En de stoelen kunnen nu weer gebruikt worden en zitten ook weer lekker, daar houden haar klanten het wel op uit tijdens een workshop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 antwoord
  1. Claudia Koehoorn
    Claudia Koehoorn zegt:

    Ik ben super blij met het door jou geleverde werk. De stoelen zijn mooi bekleed en voor het eerst in hun bestaan zitten ze ook lekker omdat je de vulling hebt aangepast! De stof is prachtig en de stoelen zijn heel netjes en vakkundig bekleed. Je service is heel klantvriendelijk en snel. Ik kan iedereen jouw diensten aanraden.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *