Workshops

Een workshop volgen is altijd leuk want je leert weer iets nieuws. Je maakt iets moois en je hebt gewoon een gezellige tijd samen met vriendinnen of met andere mensen die dezelfde interesses delen. 

Ik bied verschillende workshops aan waarvan hieronder een beschrijving. De workshops duren ongeveer 4-5 uur, dat is een beetje afhankelijk van de workshop die je kiest. De begintijd van de workshops is bij voorkeur om 10 uur maar als je ‘s middags of ‘s avonds beter uitkomt dan is dat in overleg ook mogelijk.

De kosten van de workshops? Dat kan wat verschillen naar gelang van de groepsgrootte maar bij groepen van 8 personen is het € 49,95 per persoon. Daar zitten alle materialen die je gebruikt bij. Ook koffie/thee en lunch is inbegrepen. 

Heb je liever een individuele workshop omdat je dan de onverdeelde aandacht van me hebt? Ook dat kan. Dan ben je € 169,95 kwijt. Uiteraard zitten daar ook alle materialen bij en koffie/thee en een lunch.  

1. Omgaan met de naaimachine

Ik hoor de laatste tijd steeds vaker om me heen dat mensen een naaimachine hebben (ooit gekocht, gekregen of geërfd) maar niet weten hoe ze er mee om moeten gaan. De machine staat dan helaas werkloos stof te happen in de hoek.

Ben jij zelf zo’n persoon en zou je meer over “de geheimen” van je naaimachine willen weten zonder gelijk een volledige 10 weekse cursus te moeten volgen dan ben je bij mij aan het goede adres. Wil je weten waar alle knoppen voor zijn en op welke dingen je precies moet letten om het mooiste resultaat te krijgen.

Misschien wil je je machine juist gaan gebruiken om kleding te repareren of wil je je eigen kleding kunnen aanpassen omdat je een lastige maat hebt? Dan zijn er weer andere dingen waar je op moet letten, Er zijn talloze trucjes die ik je dan kan vertellen en leren.

Laat mij weten wat je graag wilt kunnen met je machine en dan gaan we samen, dus 1 op 1, of in een groep aan die vaardigheden werken. Overleg over dagen en tijden is geen probleem. Uiteraard neem je je eigen naaimachine mee, iedere machine ziet er net even anders uit, knopjes zitten net ergens anders en niet iedere machine heeft dezelfde opties. Dit is dé manier om je eigen machine goed te leren kennen en alle mogelijkheden uit te proberen. 

Technieken die je onder andere leert zijn: recht stikken, hoe je de naden netjes op elkaar aan kan laten sluiten, een rits inzetten, knoopsgaten maken, de stof afwerken en welke steekmogelijkheden kun je gebruiken op jouw machine en waarvoor zijn ze het beste te gebruiken. 

2. Kussenhoes of knuffel maken

Kussenhoezen zelf maken zodat je regelmatig en goedkoop je interieur kunt aanpassen? Persoonlijke dingen in je kussenhoes verwerken? Knuffels voor je kindje maken? Misschien wel van stof die je nog hebt liggen en voor jou een speciale betekenis heeft? Er is heel veel mogelijk tijdens deze workshop want we gaan jouw idee uitvoeren!

Het idee van de herinneringsdeken staat je wel aan maar je hebt te weinig kledingstukken van een dierbare om er een deken van te maken maar wil je de kleding wel behouden? Misschien wil je het juist zelf maken, daardoor het nog specialer voor je wordt. Die mogelijkheid is er ook, dit kan ook individueel als je dat liever hebt.

Wellicht heb je wil je gewoon een leuke dag met een stel vriendinnen hebben? Ook dat kan, misschien heb jij zelf wel een idee over iets wat je wilt leren maken. Mail me en we komen er vast wel uit.

Workshops kunnen op maat gemaakt worden voor de groep die ‘m volgt.

In deze workshop leer je o.a. te kijken naar de mogelijkheden van het materiaal waar je mee werkt en een aantal basisvaardigheden in omgaan met de naaimachine.

3. Activiteiten/doe-feestjes

Ook voor feestjes met een activiteit kun je me contacten, dan kunnen we in overleg bepalen wat jullie willen gaan maken en met hoeveel personen. Willen jullie leren haken of breien, iets maken met vilt of stof. Misschien heb je zelf een leuk idee? Laat het me weten! 

Dit kan bij mij thuis maar een workshop bij jou thuis behoort ook tot de mogelijkheden.

Is er iets heel anders wat je heel graag wilt leren? Mail me en dan kijken we of ik je dat in een individuele workshop kan leren.

Uiteraard word er tijdens de workshop altijd koffie en thee geserveerd. En een lunch of mini-hightea naar gelang van het tijdstip van de workshop.