Hiep hiep hoera Sarah!

Abraham of Sarah, als je dat zegt weet iedereen, iemand wordt 50 jaar. Zo ook een dame uit een vriendinnengroep die elkaar al hun halve leven kent. Dat schept een band want je hebt dan zoveel met elkaar meegemaakt, samen stappen, hockey-en, kampeervakanties, vriendjes, huwelijken, zwangerschappen, kinderen etc.

Doordat je zoveel met elkaar hebt meegemaakt dan weet je op een gegeven moment ook niet meer zo goed wat je iemand kunt geven voor zijn/haar verjaardag. En als iemand een speciale leeftijd bereikt moet er natuurlijk ook iets speciaals komen. Zo kwamen ze bij mij! Of ik voor hun vriendin een deken wilde maken voor haar 50e verjaardag. Tuurlijk wil ik dat! Leuk juist om een deken te maken voor een feestelijke gebeurtenis.

Omdat ze wat verder weg wonen was de vraag of we het persoonlijke gesprek dat ik altijd voer met de klanten om een compleet beeld te krijgen en alle details van de deken te bespreken in een Zoom-meeting konden doen. Zo zat ik dus ineens met meer mensen in gesprek dan anders, dat was even schakelen maar het werkte wel. Alles werd besproken en daarna werden alle lapjes  toegestuurd.

Toen ik de doos met materiaal binnen kreeg bleek dat niet iedereen zich goed aan het afgesproken formaat had gehouden maar met wat passen en meten kon ik met de meeste van die lapjes wel uit de voeten. Nadat alle bruikbare lapjes goed op maat waren gemaakt kon ik een mooie compositie gaan maken. Dat is vaak een hele puzzel omdat je een mooie verdeling van kleur en structuur wilt maken. Als ik denk dat ik de juiste verdeling heb maak ik er een foto van en stuur die op naar de klant, als die het er ook mee eens is/zijn dan ga ik verder aan de slag.

Op een van de lapjes moest nog een passende tekst geborduurd worden maar aangezien ik zelf geen borduurmachine heb moet ik dat deel uitbesteden. Gelukkig heb ik daar een adresje voor. Ondertussen kon ik al de andere lapjes aan elkaar stikken want de verjaardag kwam met rasse schreden dichterbij. Deadlines blijven altijd spannend. En uiteraard is toch alles op tijd af gekomen.

 

Ik vind het zo leuk om te zien wat voor lapjes er aangeleverd zijn, vaak zitten er t-shirts met teksten bij maar in dit geval ook veel hockeykleding. De sport van de jarige dus, dat zijn dingen die je snel kunt duiden maar niet alles. Nu was ik verbaasd door 2 “vieze” lapjes. Dus daar deed ik ook navraag naar omdat ik aangeef dat ik graag schone, gewassen materiaal wil ontvangen. In dit geval bleek het om een klus-shirt met verfvlekken te gaan, wel gewassen. En het andere lapje bleek er in te zitten omdat er door een van de dames nog steeds geduimd word en dit is het duimlapje. Achter elk lapje zit dus een verhaal, dat maakt de deken voor de ontvanger juist alleen maar specialer.

Op de achterkant is gekozen voor een katoenen fleece in een kleur die goed bij het interieur van de camper van de jarige past. Zo komt de deken straks overal, en ook overal van pas.

Ik vind het idee zo leuk! Het is toch echt een cadeau voor het leven! Wat vind jij ervan? Zou jij blij zijn als je zo’n deken van je vriendengroep zou krijgen?

Als je vragen hebt of meer informatie wilt hebben, schroom niet om me te mailen. Vragen staat vrij en kost niets! 😁

 

1 antwoord
  1. Dagmar
    Dagmar zegt:

    Beste Esther,

    Het is een prachtige deken geworden. Dank voor het meedenken, je flexibiliteit en je betrokkenheid en natuurlijk voor al je 🧵 kunsten. Onze vriendin is er heeeel gelukkig mee. Ze was helemaal overrompeld. Gr Dagmar

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *